Home / Het Nieuwe Werken / Uitreiking Winning Workplace Award 2013

Uitreiking Winning Workplace Award 2013

jones-lang-lasalleOp donderdag 7 november 2013 zal in The Upper Deck in Naarden de Jones Lang LaSalle ’Winning Workplace Award’ worden uitgereikt tijdens het FMM Marktevent. Deze prijs is bedoeld voor het bedrijf dat de meest inspirerende werkplek biedt. Hierbij wordt er gekeken naar verschillende aspecten, zoals duurzaamheid en innovatie. Dat kan op het gebied van milieubesparende maatregelen, maar bijvoorbeeld ook door de productiviteit van de werknemers te verhogen. Een vernieuwende kantooromgeving die het maximale uit de aanwezige middelen haalt, daar gaat het om bij deze prijs. Dit jaar zijn energieleveranciers Eneco en Essent genomineerd, evenals Makro Nederland.

Wat maakt een winnaar?

Om een goed beeld te geven van wat er van een winnaar van de Winning Workplace Award verwacht wordt, kunnen we kijken naar één van de oude prijswinnaars. Zo won Vodafone deze prestigieuze award in 2011 tijdens de eerste editie van het evenement. De jury was hierbij vooral onder de indruk van het Mobile Working concept van Vodafone, dat een goed voorbeeld is van een succesvolle implementatie van Het Nieuwe Werken. Hierbij wordt er gekeken naar hoe personeel zo effectief mogelijk kan werken, waarbij er bijvoorbeeld veel meer vrijheid en faciliteiten zijn op het vlak van mobiel werken. Dat leidt niet alleen tot kostenbesparingen, maar ook tot verhoogd werkplezier bij de werknemers.

vodafone-hnw

De huidige titelhouder zal haar titel in deze 2e editie niet verdedigen. Echter, op gebied van mobiliteit en het effectiever maken van ‘mobile working’ staat ze niet stil. Vodafone staat momenteel voor de grote uitdaging om heel Nederland te voorzien van een operationeel 4G-netwerk. Concurrent KPN, die Vodafone in de Winning Workplace Award 2011 achter zich liet, heeft op dit gebied al een voorsprong genomen (zie onder).

4G is een nieuwe technologie die de snelheid van mobiel internet significant verhoogt en op technisch vlak hiermee een grote stap maakt in het optimaliseren van mobiel werken. Enkel de allernieuwste generatie telefoons zoals de vorige week op de markt gebrachte iPhones maken hier momenteel gebruik van, echter zijn de 4G snelheden zo hoog dat deze ook een alternatief kunnen bieden voor vaste breedband connecties. Momenteel kan Vodafone al 4G aanbieden in de Randstad en in het komende jaar zal de rest van Nederland volgen. Een enorm project wat niet enkel in het licht staat van mobiel werken maar bij draagt aan de innovatie en evolutie op het gebied van telecommunicatie.

Tags: , ,