Home / Platform Slim Werken Slim Reizen

Platform Slim Werken Slim Reizen

Slim Werken Slim Reizen heeft alles te maken met flexibiliteit om zo productief mogelijk te kunnen werken. Het maakt dan ook niet uit waar en op welke tijden je werkt. Werk en mobiliteit zijn met elkaar verbonden en door daar slim mee om te gaan, lijken er meer uren in een dag te zitten. Om dat te realiseren is er flexibiliteit nodig van zowel de werkgever als de werknemer.

Flexibele mobiliteit
De ene dag is de auto de beste keuze, terwijl het openbaar vervoer bij een bezoek aan een drukke stad een beter idee is. Geen afspraken op kantoor? Dan kan thuiswerken de beste optie zijn. Met de tijden waarop gereisd wordt kan ook veel tijd bespaard worden. Waarom achteraan de file aansluiten, terwijl de eerste afspraak op kantoor pas in de middag is? Eerst thuiswerken en na de file gaan rijden kan dan al veel productieve uurtjes opleveren.

Werkplek
Een werkplek op een plek die op dat moment het beste uitkomt. Dit kan zijn thuis of op kantoor, maar dat kan ook onderweg in de trein zijn bijvoorbeeld. In de buurt van treinstations en in grote steden zijn ook steeds vaker flexibele werkplekken te vinden. Hier kun je voor een dag of een aantal uren gebruik maken van een plek met WIFI verbinding. In het B50 project bieden organisaties ook aan collega-bedrijven flexibele werkplekken voor hun werknemers.

ICT
De nieuwste technologieën maken het ons ook steeds makkelijk om flexibel om te gaan met werkplaatsen en werktijden. Op de laptop kan het werk overal en altijd gedaan worden, vaak ook dankzij WIFI netwerken die bijna overal beschikbaar zijn. Voor vergaderingen hoeft ook niet iedereen meer op kantoor te zijn, met telefoon- of videoconferencing kan een bijeenkomst vanuit de hele wereld worden gevolgd.

Het voordeel van slim werken slim reizen voor de werkgever is dat er minder uren verloren gaan aan reizen of het onnodig aansluiten in de file. Anderzijds moeten er wel mogelijkheden geboden worden door de werkgever om Slim Werken Slim reizen interessant te maken voor de werknemer. Voorbeelden zijn aangepast arbeidsvoorwaarden en reiskostenvergoeding, want alleen kilometervergoeding of een trajectkaart volstaat dan niet meer.

Het platform Slim Werken Slim Reizen heeft het doel, een impuls geven aan slim werken en reizen, bereikt. Het platform is op 1 januari 2013 gestopt. In de afgelopen jaren is er een netwerk ontstaan van organisaties zich bezighielden met het onderwerp. Dit netwerk wordt wel doorgezet, waarbij de website Slim Werken Slim Reizen een ondersteunende rol blijft vervullen.