Home / Het Nieuwe Werken / Drempels voor Het Nieuwe Werken

Drempels voor Het Nieuwe Werken

Steeds meer mensen werken één of meerdere dagen vanuit huis. De voordelen hiervan worden uitgebreid besproken, maar er zijn ook valkuilen waar werkgevers en werknemers zich bewust van moeten zijn.

Wanneer er thuisgewerkt wordt is er contact met collega’s via de sociale media en Skype. Optimaal communiceren, gaat nog altijd het beste in een gesprek face to face. Een groot deel van de communicatie gaat niet via de gesproken teksten, maar via lichaamstaal en non-verbale communicatie. Het blijft daarom belangrijk om in te zorgen dat de balans gevonden wordt tussen de digitale communicatie en de persoonlijke communicatie tussen collega’s. Minder uren op kantoor betekent ook minder informele uren met collega’s. Dit vergroot de kans op conflicten. Daarnaast kan ook de binding met bedrijf minder kunnen worden.

Deze communicatieve drempels liggen op de loer, maar door hier als werkgever bewust van te zijn, kan voorkomen worden dat deze drempels in de weg gaan liggen. En daarnaast is flexibel werken voor veel werknemers een belangrijke voorwaarde om in dienst te gaan bij een bedrijf.

Tags: ,