Home / Mobiliteit / Bespaar tot 20 procent met een mobiliteitsbudget

Bespaar tot 20 procent met een mobiliteitsbudget

cars at nightLeaseauto’s zijn voor veel bedrijven een grote kostenpost. In een gemiddeld bedrijf rijdt 20 procent van de werknemers een leaseauto, een gemiddelde leaseauto kost 12.000 euro per jaar voor het bedrijf. Na huisvesting en personeel is mobiliteit dan ook de derde kostenpost bij het gemiddelde bedrijf. Een mobiliteitsbudget biedt de mogelijkheid om tot 20 procent te bezuinigen op deze kosten.

Bij deze vorm wordt een normaal leasecontract omgezet in een individueel budgetrecht voor werknemers. De werknemer bepaalt dan welk vervoermiddel voor welke reis het meest geschikt is. Op deze manier wordt de prikkel weggenomen om voor elk ritje de auto te pakken, zowel zakelijk als privé. Zo’n budget is geschikt voor alle werknemers, maar is voor leaserijders het meest lucratief. De pilot Slim Leasen biedt leaserijders de mogelijkheid om binnen het budget een auto te leasen. Hierbij betaalt de leaserijder per gereden kilometer. Deze worden door slimme technologie automatisch geregistreerd. Daarnaast worden werknemers gestimuleerd doordat aan het einde van het jaar het overgebleven budget kan worden verdeeld tussen werkgever en werknemer. Meestal gaat dit middels een vooraf vastgelegde verdeelsleutel.

Het invoeren van een mobiliteitsbudget kan dus voor veel bedrijven een grote besparing in de kosten opleveren. Er zijn verschillende rekentools om uit te rekenen welk voordeel je als bedrijf kan hebben bij deze nieuwe constructie. Met het eenvoudig invoeren van gegevens in een calculator zie je snel hoeveel geld het bedrijf kwijt is aan leasekosten. Bedenk dat je 20% van die kosten te vermijden zijn en het loont dus al snel om het budget in te voeren.

Tags: , ,