Home / Het Nieuwe Werken / 5 vaardigheden die je als leidinggevende in Het Nieuwe Werken moet hebben

5 vaardigheden die je als leidinggevende in Het Nieuwe Werken moet hebben

het nieuwe werken leidinggevenHet nieuwe werken vraagt om een nieuwe benadering. Niet alleen voor werknemers, maar zeker ook voor leidinggevenden. Met mensen die thuis- en flexwerken is het lastig overzicht behouden. Hoe houd je binding en zorg je dat je werknemers goed blijven werken, al zie je ze niet vaak face-to-face? Motivatie is belangrijk en dat wil je vasthouden voor goede resultaten.

1. Vrijheid

Het nieuwe werken geeft enorme vrijheid. Zorg daarom dat je deze vrijheid wel een beetje inperkt. Er moet sprake zijn van vertrouwen en verantwoordelijkheid. Je moet ervanuit kunnen gaan dat een werknemer zijn werk doet. Zorg daarom dat van beide kanten dezelfde verwachtingen en afspraken zijn gemaakt. Spreek dat goed af en kijk ook waar en bij wie mogelijke moeilijkheden liggen. Spreek ook af wat de consequenties zijn als prestaties achterblijven.

2. Coachen

Afspraken maken is goed, want dan weet iedereen waar hij aan toe is, maar let op de manier waarop. Coachen is altijd beter dan opdrachten geven. Motiveer, stimuleer. Dit is een vaardigheid die niet iedereen bezit. Er wordt tegenwoordig steeds meer aandacht aan besteed bij management opleidingen. Vind je van jezelf dat je dit nodig hebt? Wees kritisch naar jezelf, dit verwacht je ook van je medewerkers.

3. Houd contact

Natuurlijk, het is even wennen. Het nieuwe werken betekent minder contacturen, minder controle en een vrij informele omgang. Maar houd contact. Zorg dat de spaarzame momenten van contact doel treffen. Verdiep je ook in verschillende manieren: ga je chatten, mailen, bellen of iets anders?

4. Geef het goede voorbeeld

Een werknemer moet het gevoel hebben voor iemand te werken die net zoveel inzet toont als hij. Zorg daarom dat je zelf ook hard werkt. Als een werknemer nooit iets van je hoort, zal het contact verwateren. Als je als leidinggevende altijd op kantoor bent, zal een flexwerker zijn gezicht daar waarschijnlijk ook vaker laten zien. Het is een wisselwerking tussen werknemer en werkgever.

5. Wees doelgericht

Betrek werknemers bij de te halen doelen. Laat ze daarin meedenken, zodat ze zelf zien hoe belangrijk het is dat die doelen worden gehaald. Dan zullen ze beter plannen, meer gemotiveerd zijn en meer betrokkenheid voelen. Uiteindelijk leidt resultaatgericht leidinggeven tot meer succes.

Tags: , , ,